WIKI : etusivu » helppo_aloitus

Näin pääset alkuun

Tästä on helppo aloittaa! Tänne on koottu hyödyllistä tietoa uusille asiakkaille.

Aivan aluksi

Olet saanut avausvahvistuksen sähköpostitse. Avausvahvistuksessa on ilmoitettu käyttäjätunnus ja salasana, joilla voit kirjautua asiakassivuille Avaruus.netissä.

Asiakassivut

Asiakassivuille pääset kirjautumaan kirjoittamalla selaimen osoiteriville http://www.avaruus.net ja napsauttamalla aukeavalta sivulta Kirjaudu sisään. Kirjoita Käyttäjätunnus-kenttään avausvahvistuksessa ilmoitettu käyttäjätunnus ja Salasana-kenttään sitä vastaava salasana. Napsauta sitten painiketta Kirjaudu sisään.

Lisää tietoa asiakassivuista

Kotisivut näkyviin Internetiin

Palvelimelle on varattu tilaa kotisivujasi varten. Jos sinulla ei vielä ole kotisivuja tehtynä, Installatron-asentaja auttaa web-sovellusten (kuten blogin) asentamisessa. Jos sinulla on omat kotisivut tehtynä, ne tulee siirtää palvelimelle, ennen kuin ne näkyvät Internetissä. Seuraa tällöin seuraavia askeleita:

Yhteys palvelimelle

Sinulla on useita vaihtoehtoja sivujen siirtämiseen palvelimelle (upload):

Kokeneet käyttäjät voivat käyttää myös shell-yhteyttä.

Missä sivut näkyvät?

Tiedostot, jotka halutaan näkymään osoitteessa http://www.omadomain.fi, tulee ladata ensisijaisesti (ks. hakemistorakenne) seuraavaan hakemistoon: ~/public/html

Sähköposti

Palvelimelle on varattu tilaa sähköposteille. Ennen kuin saat sähköpostin toimimaan, sinun tulee suorittaa seuraavat askeleet:

Luo sähköpostiosoite asiakassivuilla

Kirjaudu asiakassivuille ja napsauta päävalikosta kohtaan Sähköposti. Voit luoda kahdenlaisia sähköpostiosoitteita:

  • sähköpostilaatikoita
  • sähköpostiohjauksia tai -aliaksia

Kun luot sähköpostiosoitteen, tulee se heti toimintaan.

Mikä on sähköpostilaatikko?

Sähköpostilaatikkoon (eli sähköpostitiliin) voit kerätä saapuneita ja lähteneitä sähköposteja. Laatikkoa voit lukea esimerkiksi kotikoneeltasi sähköpostiohjelmalla tai Webmaililla.

Mikä on sähköpostiohjaus/-alias?

Sähköpostiohjaus on sähköpostiosoite, jonne lähetetyt sähköpostit ohjautuvat automaattisesti johonkin toiseen sähköpostiosoitteen (joka voi olla sähköpostilaatikko tai edelleen ohjausosoite), esim: matti.meikalainen@omaverkkotunnus.fi → matti.meikalainen@gmail.com

Sähköpostialias on ohjaus johonkin oman verkkotunnuksen sähköpostiosoitteeseen, esim: matti@omaverkkotunnus.fi → matti.meikalainen@omaverkkotunnus.fi

Sähköpostin käyttäminen

Kun sähköpostiosoite on luotu, voit alkaa käyttää sitä. (Huom: Sähköpostiohjauksen kohdalla tilanne on yksinkertainen: sähköpostit alkavat ohjautua toiseen, määrittelemääsi osoitteeseen.)

Sähköpostilaatikon käyttöönottaminen vaatii kuitenkin vielä lisätoimenpiteitä. Ensin sinun tulisi päättää, miten haluat sähköpostia lukea. Avaruus.net tarjoaa Webmailin, jota voit käyttää joustavasti tietokoneesta tai Internet-yhteydestä riippumatta esim. kotikoneelta tai hotellihuoneesta. Webmailin sijasta (tai lisäksi) voit käyttää sähköpostiohjelmaa, joka tulee asentaa tietokoneellesi.

Ohjeita sähköpostiohjelman käyttöön