WIKI : etusivu » sähköposti

Sähköposti

Palvelimelle on varattu tilaa sähköposteille. Jos sinulla ei vielä ole sähköpostia, voit luoda uuden sähköpostilaatikon alla olevien ohjeiden mukaisesti (ohje löytyy tältä sivulta pikalinkkien jälkeen).

Pikalinkit

Luo sähköpostiosoite asiakassivuilla

Kirjaudu asiakassivuille ja napsauta päävalikosta kohtaan Sähköposti. Voit luoda kahdenlaisia sähköpostiosoitteita:

  • sähköpostilaatikoita
  • sähköpostiohjauksia tai -aliaksia

Kun luot sähköpostiosoitteen, tulee se heti toimintaan.

Mikä on sähköpostilaatikko?

Sähköpostilaatikkoon (eli sähköpostitiliin) voit kerätä saapuneita ja lähteneitä sähköposteja. Laatikkoa voit lukea esimerkiksi kotikoneeltasi sähköpostiohjelmalla tai Webmaililla.

Mikä on sähköpostiohjaus/-alias?

Sähköpostiohjaus on sähköpostiosoite, jonne lähetetyt sähköpostit ohjautuvat automaattisesti johonkin toiseen sähköpostiosoitteen (joka voi olla sähköpostilaatikko tai edelleen ohjausosoite), esim: matti.meikalainen@omaverkkotunnus.fi → matti.meikalainen@gmail.com

Sähköpostialias on ohjaus johonkin oman verkkotunnuksen sähköpostiosoitteeseen, esim: matti@omaverkkotunnus.fi → matti.meikalainen@omaverkkotunnus.fi

Sähköpostin käyttäminen

Kun sähköpostiosoite on luotu, voit alkaa käyttää sitä. (Huom: Sähköpostiohjauksen kohdalla tilanne on yksinkertainen: sähköpostit alkavat ohjautua toiseen, määrittelemääsi osoitteeseen.)

Sähköpostilaatikon käyttöönottaminen vaatii kuitenkin vielä lisätoimenpiteitä. Ensin sinun tulisi päättää, miten haluat sähköpostia lukea. Avaruus.net tarjoaa Webmailin, jota voit käyttää joustavasti tietokoneesta tai Internet-yhteydestä riippumatta esim. kotikoneelta tai hotellihuoneesta. Webmailin sijasta (tai lisäksi) voit käyttää sähköpostiohjelmaa, joka tulee asentaa tietokoneellesi ja/tai mobiililaitteellesi.

Ohjeita sähköpostiohjelman käyttöön