WIKI : etusivu » verkkotunnus » siirto_avaruus.netiin

Verkkotunnuksen siirto Avaruus.netiin

Verkkotunnuksen siirto Avaruus.netiin on lähtökohtaisesti ilmaista. Suomalaisten fi-verkkotunnusten osalta siirto tapahtuu suoraviivaisesti, ja voit seurata alla olevia ohjeita. Jos sinulla on jokin muun päätteinen verkkotunnus (esim. .com, .net, .org, .info tai .eu), on parasta, että ennen tilauksen tekemistä otat yhteyden asiakaspalveluun varmistaaksesi, että siirto on mahdollinen.

Fi-verkkotunnuksen siirto

 1. Varmista, että sinulla on hallussasi valtuutusavain, jonka Viestintävirasto on lähettänyt verkkotunnuksen omistajalle rekisteröintipäätöksen yhteydessä kirjepostissa. Jos valtuutusavainta ei ole tallessa, uuden valtuutusavaimen saa tilattua (verkkotunnuksen omistajan postiosoitteeseen) Viestintäviraston web-sivulta.
 2. Tee tilaus Avaruus.netin palvelusta
 3. Kun toimitamme sinulle ohjeet ja tunnukset palvelun käyttöönottoa varten, pääset kirjautumaan Avaruus.netin asiakassivuille.
 4. Jos sinulla on käytössäsi sähköpostiosoitteita aikaisemmalla palveluntarjoajallasi, kannattaa vastaavat osoitteet tehdä valmiiksi myös Avaruus.netin asiakassivuilla kohdassa Sähköposti.
 5. Jos sinulla on www-sivut aikaisemmalla palveluntarjoajallasi ja haluat siirtää ne Avaruus.netin palvelimelle, voit tehdä sen käyttämällä väliaikaista FTP-osoitetta ja web-osoitetta, jotka saat pyydettyä asiakaspalvelusta.
 6. Kun kaikki on valmista verkkotunnuksen siirtoon, voit tehdä siirron asiakassivuilla kohdassa Verkkotunnus. Verkkotunnus-sivulta valitse verkkotunnuksesi ja napsauta Siirrä domain Avaruus.netiin. Sinulta kysytään valtuutusavainta, jonka voit kirjoittaa kenttään. Vahvistuksesi jälkeen verkkotunnus alkaa toimia Avaruus.netin palvelimilla tavallisesti muutaman tunnin kuluessa.
 7. Halutessasi voit myös ottaa yhteyden Avaruus.netin asiakaspalveluun ja pyytää siirtämään verkkotunnus puolestasi.

Muun verkkotunnuksen siirto

Muiden verkkotunnusten osalta kannattaa aina ottaa yhteyttä Avaruus.netin asiakaspalveluun, jotta siirron onnistuminen voidaan varmistaa.

 1. Varmista, että pääset hallinnoimaan siirrettävää verkkotunnusta. Hallinnointi voi tapahtua entisen palveluntarjoajasi tai rekisterinpitäjän hallintapaneelissa, suoraan palveluntarjoajan asiakaspalvelun kautta tai jotenkin muuten. Jos et tiedä, miten verkkotunnusta hallinnoidaan, ota yhteys palveluntarjoajan asiakaspalveluun.
 2. Varmista, että ainakin verkkotunnuksen whois-tiedoissa administrative contact -kohdassa on sähköpostiosoite, joka on voimassa ja jota voit lukea. Myös muut tiedot on hyvä laittaa ajantasalle jo tässä vaiheessa, jos se on mahdollista.
 3. Poista verkkotunnuksen siirtolukitus (unlock)
 4. Hanki verkkotunnuksen authorization code (Auth id). Tämä saattaa lukea valmiiksi rekisterinpitäjän tai palveluntarjoajan hallintapaneelissa tai saatat joutua pyytämään sen lähettämistä sähköpostitse esim. jonkin linkin kautta.
 5. Tee tilaus Avaruus.netin palvelusta
 6. Kun toimitamme sinulle ohjeet ja tunnukset palvelun käyttöönottoa varten, pääset kirjautumaan Avaruus.netin asiakassivuille.
 7. Avaruus.net pyytää sinulta authorization coden (Auth id) ja laittaa rekisterinpitäjän siirron vireille. Rekisterinpitäjän siirto kestää tavallisesti 5-10 vuorokautta.
 8. Jos sinulla on käytössäsi sähköpostiosoitteita aikaisemmalla palveluntarjoajallasi, kannattaa vastaavat osoitteet tehdä valmiiksi myös Avaruus.netin asiakassivuilla kohdassa Sähköposti.
 9. Jos sinulla on www-sivut aikaisemmalla palveluntarjoajallasi ja haluat siirtää ne Avaruus.netin palvelimelle, voit tehdä sen käyttämällä väliaikaista FTP-osoitetta ja web-osoitetta, jotka saat pyydettyä asiakaspalvelusta.
 10. Kun kaikki on valmista verkkotunnuksen siirtoon, ilmoita siitä asiakaspalveluun, niin teemme siirron domainillesi.